Het coronavirus is veel in het nieuws. De informatie hierover is heel uitgebreid. We merken ook dat het her en der tot onnodige paniek leidt. Vandaar dat we het belangrijk vinden om onze gasten duidelijk te informeren. Hoogeerd volgt hierbij de informatie van het RIVM en de GGD. Hieronder geven we je informatie.

Wat is er aan de hand?

Misschien kom je zelf, of iemand uit jouw omgeving, terug uit een land of een gebied waar het coronavirus heerst. Of ben je zelf in contact geweest met iemand die bewezen corona besmet is door de GGD. Bij het merendeel van de mensen is er gelukkig niets aan de hand. Het is bijzonder belangrijk om alert te zijn, maar laten we vooral met elkaar zorgen dat we nuchter blijven en iedere situatie opnieuw beoordelen.

Mag ik Hoogeerd bezoeken?

Ja, dat mag. Als je niet ziek bent, ben je geen risico voor je omgeving en is het virus ook niet overdraagbaar. Je kunt dus gewoon naar Hoogeerd gaan. Dit is het Nederlands beleid.

Wat als je ziek wordt?

Als je koorts, hoest- of benauwdheidsklachten hebt én je komt zelf, of iemand uit je omgeving, uit een gebied waar het coronavirus heerst, of iemand uit je omgeving heeft bewezen corona, stellen wij het op prijs als je Hoogeerd bezoekt als je weer beter bent.

We adviseren je om met de huisarts te bellen. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden. Informeer dat je in een risicogebied bent geweest of in contact bent geweest met iemand in je naaste omgeving die in een risicogebied is geweest of reeds bewezen besmet is.

Wanneer mag ik Hoogeerd weer bezoeken?

Als je daadwerkelijk corona positief bent, dan krijg je van de GGD te horen wanneer je weer naar openbare gebouwen mag gaan. Ben je niet bewezen positief bevonden, dan mag je Hoogeerd weer bezoeken zodra je je beter voelt, geen koorts-, hoest-, benauwdheids- of verkoudheidsklachten meer hebt.

Wat kun je zelf doen in het kader van preventie?

Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Zo voorkom je allerlei ziektes.

Dit doe je door:

  • handen te wassen met zeep
  • te niezen/hoesten in de elleboog
  • te voorkomen dat je contact hebt met mensen die griep hebben
  • zo min mogelijk mond, neus of ogen aan te raken
  • papierenzakdoekjes te gebruiken

Wat doet Hoogeerd in het kader van preventie?

  • onze medewerkers passen de bovenstaande persoonlijke maatregelen toe
  • voorwerpen zoals deurklinken regelmatig schoonmaken
  • alle ruimtens ventileren

Hoe verder?

Wij houden de situatie omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten en houden je op de hoogte. Als er aanvullende maatregelen nodig zijn, informeren wij je daarover.

Met vriendelijke groet,

Richard en Marieke